Ce camera frumoasă are fetița lui Emanuel Mirea, ex-Stigma: “Am cumpărat o garsonieră lipită de apartamentul nostru”

Emanuel Mirea, fostul solist al trupei Stigma, este un tată dedicat. Artistul i-a amenajat de curând o superbă cameră fetiței sale, Radha, în vârstă de 2 ani si 4 ani, si ne-a povestit pentru Click! cât de costisitoare a fost procedura si ce ar trebui să ia părinții în calcul atunci când vor să le facă propria camera copiilor.

Emanuel, v-ați mutat în casă nouă?

Stăm de ceva timp în acest apartament însă de curând ne-am extins locuința pentru că am cumpărat o garsonieră care era lipită de apartamentul nostru, si asa am putut să facem o cameră specială pentru Radha si încă una pentru studioul meu de acasă.

I-ați amenajat fetiței voastre o cameră de vis! Ați avut designeri sau tu si soția ta v-ați ocupat? Care a fost tema decorării camerei? Are un tapet aparte!

Mulțumim frumos! Soția mea este cea care se ocupă de tot ce înseamnă designul interior. Nu a fost o temă anume, ne-am dorit să creăm un spațiu frumos în care ea să crească si să se dezvolte armonios. Într-adevăr tapetul este punctul de atracție în camera Radhei.

Ce ați luat în calcul atunci când i-ați amenajat camera micuței?

În primul rând ne-am gândit la funcționalitate si am încercat să îmbinăm utilul cu plăcutul. Radha e înnebunită după cărți si acesta a fost unul din lucrurile pe care le-am luat în considerare, să amenajăm un loc în care ea să se poată bucură de cărți, cu o bibliotecă a ei, un fotoliu puf în care stă tot timpul si îsi răsfoieste cărțile, o canapea cu un baldachin unde putem spune povesti toți trei si unde ne imaginăm tot felul de forme pe tapetul pe care îl are pe perete.

A iesit asa cum v-ați dorit?

A iesit mai bine decât ne-am imaginat, de poveste, dar acest sentiment l-am avut cu adevărat după ce am pus si tapetul. Tapetul a reprezentat acel element care a întregit decorul si a dat o notă aparte camerei pentru că am ales un model custom care a fost desenat de mână.

Cât de costisitor a fost să îi faceți camera mult visată?

Nu am investit sume exagerat de mari, tocmai pentru că un copil creste, si pe măsură ce el creste apar alte nevoie, prin urmare camera ei va fi într-o continuă transformare până când va ajunge ea la o maturitate a lucrurilor care îi plac.

Pe de altă parte am ales lucruri de calitate, si încercăm să îi insuflăm de mică frumosul, chiar si când vine vorba de amenajarea camerei ei. Asa cum a fost de exemplu alegerea tapetului, unde am optat pentru un model inspirat din natură, cu copaci desenați manual si care arată ca un tablou pictat în acuarelă pe întreg peretele, mai ales că textura este una tip canvas. Costul tapetului s-a ridicat la 400 euro pentru un perete, fiind vorba de un tapet care este lavabil, lucru care chiar contează într-o cameră de copil…până acum nu am avut incidente să vrea picteze si ea pe el.

Sunt elemente pe care le-am ales în asa fel încât să fie în armonie cu restul casei, si nu am vrut să rupem designul si să îl fragmentăm mai ales că avem usi glasvand si peretele unde am pus tapetul se vede si din living. 

Ce ar trebui să ia în calcul părinții atunci când vor să le facă copiiilor camera proprie?

În ceea ce priveste amenajarea camerei celor mici, oferta este una generoasă si se pune accent pe faptul că un părinte e în stare să cumpere aproape orice pentru copilul lui. Părințîi cred că ar trebui să îsi înfrâneze pornirea de a cumpără foarte multe, să nu încarce cu mult mobilier camera si să aleagă lucruri în care să investească. Ar trebui să ia în calcul că acea camera va ajută la dezvoltarea armonioasă a copilului lor si să se ghideze după asta. De asemenea să nu uite că cei mici nu au nevoie de multe. E foarte important să îi insufli de la o vârstă fragedă lucruri valoroase si să îl ajuți să îsi îmbogățească imaginația. Noi asta facem de exemplu când stăm si citim cu Radha si inventăm povesti pornind de la tapetul pe care ea îl are în camera ei.

Îți calcă pe urme fetița ta? Îi place să cânte, îi place muzica?

Îi place “muzica de balerine” asa cum spune ea. În masină sunt rare momentele când putem asculta alt post decât Radio România Muzical. Îi place să cânte si este abonată la pianul meu, iar când dispare din peisaj stim că e la mine în studio si se joacă la pian sau la chitări. 

În perioada asta, de când am relansat proiectul meu de artist Emanuel si am petrecut mult timp în studio să compun, a stat si ea lângă mine. Îmi cere tot timpul să îi pun pe Youtube “Viața rotundă” să danseze ca o balerină,  iar pe ultimul single “Unu amândoi” cântă si ea.

O să vedem dacă îmi calcă pe urme, dacă o va face sunt aici să o susțin si să o ajut. E clar că i se va insufla de mică să cânte la un instrument si cred că ăsta este un lucru de care orice copil ar trebui să aibă parte, chiar dacă o face doar ca un hobby.

Ce îți doresti pentru ea?

Îmi doresc, ca orice părinte, tot ce e mai bun pentru copilul meu, să fie fericită, să copilărească cât mai mult si să se exprime liber. Îmi doresc foarte mult să îi inoculam o ierarhie a valorilor sănătoasă care să îi fie de folos în viață.

Sursa:  https://m.click.ro/vedete/romanesti/ce-camera-frumoasa-are-fetita-lui-emanuel-mirea-ex-stigma-am-cumparat-o-garsoniera

Call Now Button